top of page

Instrucțiuni postoperatorii pentru coroana temporară

  • După ce coroana temporară este fixată, este important să urmați aceste instrucțiuni pentru a o proteja și pentru a menține poziția dinților. Imediat după fixarea acesteia, este important să evitați să mâncați sau să beți până când efectul anesteziei trece pentru a preveni posibilele răni la buze, limbă și obraji.

  • Întrucât o coroană temporară este mai puțin durabilă și este menită să fie îndepărtată cu ușurință de către medicul dumneavoastră, ar trebui să evitați să mâncați alimente dure, crocante, greu de mestecat sau lipicioase până când coroana permanentă este fixată.

  • Gingiile se pot inflama și pot apărea dureri până la 3 zile după procedură; puteți clăti cu apă caldă sărată de trei ori pe zi pentru a ajuta la reducerea durerii și apariția edemului (umflarea). Dacă este nevoie puteți lua un analgezic ce nu necesită prescripție medicală.

  • Este normal să experimentați o oarecare sensibilitate la cald și la rece sau dacă aplicați presiune în zilele ce urmează. Aceasta ar trebui să treacă pe măsură ce gura se adaptează.

  • Dintele înlocuit poate avea o formă ușor diferită de cea a dinților originali. Limba poate amplifica această senzație dar vă veți obișnui în câteva zile.

  • Reluați imediat periajul regulat și folosiți ața dentară pentru a preveni cariile și acumularea tartrului pe coroană și dintele de susținere. Periați cu grijă în jurul coroanei și evitați folosire aței dentare la dinții adiacenți deoarece acest lucru poate provoca dezlipirea sau căderea acesteia. Dacă acest lucru se întamplă, fixați-o la loc și contactați medicul stomatolog pentru a stabili o programare în vederea recimentării coroanei.

  • Mai mult decât atât, dacă mușcătura se simte inegală în timpul procesului de vindecare, sau dacă durerea si sângerarea persistă, contactați medicul stomatolog.

bottom of page