Obturația de canal
-
După ce se realizează obturația de canal urmați instrucțiunile de îngrijire pentru a asigura succesul pe termen lung. Evitați să mâncați sau să beți până când dispare efectul anesteziei pentru a preveni posibilele răni ale buzei, limbii sau obrajilor.
-
Pentru a calma un posibil discomfort luați un medicament ce nu necesită prescripție medicală precum Ibuprofen, sau un medicament prescris de către medicul dvs.
-
Dacă sunt prescrise antibiotice, asigurați-vă că le luați pe perioada indicată, chiar dacă simptomele și semnele infecției nu mai sunt prezente.
-
Dacă a fost plasată o coroană temporară, evitați să mestecati alimente timp de cel puțin 30 de minute de la momentul cimentării pentru a permite acesteia să se fixeze. Trebuie să evitați consumul de alimente tari, crocante, greu de mestecat sau lipicioase.
-
Adesea porțiuni mici ale coroanei temporare se pot deteriora sau desprinde; cu toate acestea, dacă întreaga coroană se deteriorează sau desprinde, adresați-va medicului dumneavoastră.
-
Este normal să experimentați o senzație de durere sau sensibilitate dentară temporară în urma acestei proceduri.
-
Evitați mestecarea pe dintele tratat pe termen scurt. Puteți clăti cu apă caldă cu sare de trei ori pe zi pentru a ajuta la reducerea durerii și pentru a evita umflarea zonei.
-
La finalul procedurii dintele restaurat poate avea o formă diferită. Limba poate amplifica această senzație dar vă veți obișnui în câteva zile.
-
Reluați imediat periajul regulat și folosiți ața dentară pentru a preveni cariile și acumularea tartrului. Cu toate acestea, dacă a fost plasată o coroană temporară, evitați să utilizați ața dentară în jurul acesteia, deoarece se poate slăbi sau chiar să se desprindă.
-
Dacă există umflături vizibile în interiorul sau în afara gurii, durerea sau sensibilitatea persistă, simptomele originale revin, iar mușcătura este neuniformă, contactați medicul stomatolog.