top of page
Caută

Albirea Dentara

Albirea dinților este o metodă simplă și de succes prin care dantura capătă o culoare cât mai apropiată de un alb perfect.

Dinții se îngălbenesc odată cu vârsta, însă consumul de cafea, ceaiuri, vin roșu, sucuri carbogazoase și alimente care pătează (cum ar fi fructele de pădure) accelerează acest proces. Fumatul și alți agenți de colorare vor contribui, de asemenea, la întunecarea accelerată a culorii dinților.

Tehnica de albire îndepărtează agentul de colorare care a penetrat smalțul dintelui. Gradul de albire realizat va varia de la pacient la pacient în funcție de situația inițială a danturii dar va fi influențat și de procedura de albire aleasă.

Tehnica folosită la clinica DentAllFine utilizează lampa cu accelerator de albire Philips Zoom!®. Este un sistem rapid, puternic și eficient, folosit doar de către profesioniștii în estetica dentară, pentru a îndepărta colorațiile de pe suprafața dinților, dar și pentru a deschide culoarea acestora cu până la 8 nuanțe.


Există o teamă legată de alterarea smalțului dinților în timpul acestei proceduri. Este procedura de albire sigură pentru dantură?

Albirea dinților prin tehnicile moderne s-a dovedit a fi un mod sigur și eficient de a realiza un zâmbet mai alb și atrăgător. Siguranța și eficacitatea acestei proceduri sunt direct legate de tehnologia folosită, de frecvența și durata tratamentului, concentrația și calitatea substanțelor folosite, precum și de experiența și profesionalismul personalului medical care aplică tratamentul. Sensibilitatea care poate apărea în timpul sau după procedură este temporară, ea dispare în decurs de maximum câteva zile și nu există riscul de a sensibiliza dinții pe termen lung.


Este această procedură dureroasă?

Albirea dinților prin sistemul Zoom White Speed este o procedură nedureroasă, rapidă și confortabilă, cu efecte vizibile imediat! Executată corect, pe o dantură sănătoasă, albirea profesională a dinților oferă beneficiarului, pe lângă un zâmbet de invidiat, protecție maximă a țesuturilor cavității bucale și sensibilitate dentară scăzută după tratament.


Cum se desfășoară sesiunea de albire profesională în cabinetul stomatologic?

Înainte de procedura propriu-zisă, medicul sau igienistul va efectua o curățare profesională a danturii. Pentru a proteja gingiile de acțiunea lămpii cu accelerator de albire, acestea se vor acoperi cu un gel de protecție. Buzele vor fi și ele ferite de lumina lămpii cu ajutorul unui sistem special, apoi dinții vor fi acoperiți de un gel pentru albire, din peroxid de hidrogen, asupra căruia va acționa lumina lămpii Philips Zoom, accelerând procesul de albire și îmbunătățind rezultatul acestuia.


Cât durează o sesiune de albire dentară cu lampa Zoom?

Înainte de procedura de albire, stomatologul sau igienistul va efectua o verificare clinică asupra stării generale de sănătate dentară a beneficiarului. Decizia asupra modului de acțiune se personalizează, astfel, în funcție de fiecare pacient în parte însă timpul total petrecut pe scaunul stomatologului nu va depăși 60 de minute. După această vizită la clinica DentAllFine, rezultatele se vor vedea imediat!


Cât timp va dura efectul albirii profesionale cu lampa Zoom?

Cu o bună îngrijire orală, rezultatele procedurii pot dura până la doi ani. Desigur, pentru pacienții fumători, consumatori de cafea sau sucuri carbogazoase, există o mare șansă de recidivă mai rapidă, ceea ce va necesita sesiuni de albire mai dese, însă nu recomandăm albirea profesională cu lampă Zoom mai des de 6-8 luni. Pentru pacienții din categoria celor predispuși la recidivă rapidă, clinica noastră oferă posibilitatea unei proceduri de întreținere ”at-home”, care stabilizează și păstrează mai mult timp rezultatele obținute în clinică.


Când nu se recomandă sau nu este posibilă albirea profesională?

Dacă suferiți de afecțiuni gingivale, infecții dentare, sensibilitate accentuată și fisuri în smalțul dentar, albirea cu lampa Zoom White Speed va fi amânată până la tratarea acestor afecțiuni. De asemenea, dacă aveți restaurări dentare vizibile, trebuie să știți că albirea dentară are efect doar pe smalțul natural al dintelui, așadar fațetele, plombele, coroanele și alte restaurări dentare situate în zona vizibilă a danturii nu vor fi influențate de această procedură.

293 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

ความคิดเห็น


bottom of page