top of page
Caută

Măsuri implementate pentru prevenția transmiterii noului coronavirus

În lumina informațiilor și directivelor venite de la instituțiile de sănătate publică și ca răspuns la starea de urgență decretată la nivel național, vă informăm că DentAllFine a dispuns încă de la începutul raportării infecțiilor COVID-19 o serie de măsuri suplimentare celor standard pentru a preveni răspândirea infecției noului coronavirus!


Iată care sunt măsurile adoptate de echipa noastră:

 • Intensificarea procedurilor de curățenie și dezinfecție în toate spațiile clinicii., folosind doar soluții biocide/virucide avizate, diluate conform fișei tehnice;

 • Suplimentarea materialelor de protecție și dezinfecție atât pentru personal, cât și pentru pacienții DentAllFine;

 • Triajul epidemiologic zilnic a personalului și a pacienților #DentAllFine sunt efectuate în acord cu normele stabilite la nivel mondial, de către OMS! 

 • Evaluarea epidemiologică de la distanță, prin telefon, cu 24 de ore înainte de programare, în vederea reducerii semnificative a contactului cu pacienții care prezintă simptome, posibil infectați sau cu grad crescut de risc de contaminare. Îndrumăm persoanele care se evidențiază în urma chestionarului de evaluare telefonică să apeleze de urgență 112, conform procedurilor transmise de autoritățile competente.

 • Măsuri de încurajare și responsabilizare atât a pacienților, cât și a personalului medical și auxiliar să respecte regulile de igienă respiratorie și a mâinilor (de exemplu, gesturile de protecție necesare în cazul tusei, strănutului, purtarea măștilor în situația unor simptome de boală respiratorie, igienizare mâinilor la intrare și ieșire din unitate, precum și după atingerea obiectelor expuse etc.). Luăm măsuri continue pentru informarea personalului și a pacienților, punând la dispoziție materiale informative, provenind din surse avizate, pe care le publicăm prin toate canalele de comunicare internă și externă.

 • Pentru moment accesul însoțitorilor în clinică este restricționat, cu excepția minorilor, care pot fi însoțiți de un părinte/tutore și a persoanelor care au nevoie de însoțitor din motive medicale.

 • Am amenajat spații speciale pentru izolare, în cazul în care, totuși, avem pacienți posibil infectați. Personalul responsabil pentru triaj epidemiologic cunoaște procedura de identificare, evaluare și management, precum și circuitele informaționale ce se impun!

 • Suntem în permanent contact cu autoritățile desemnate pentru gestionarea situației de urgență și adaptăm constant practica noastră la solicitările, procedurile și dispozițiile acestora, pentru gestionarea corectă a situației și pentru prevenirea răspândirii infecției, care reprezintă o prioritate în acest moment!

 • Programul clinicii DentAllFine rămâne momentan neschimbat, însă am redus numărul de pacienți prin adaugarea de pauze frecvente pentru dezinfecție și aerisire a spațiilor. Adaptăm programul zilnic al echipei noastre în funcție de nevoile pacienților dar și în funcție de restricțiile impuse la nivel național.

 • Insistăm asupra efectuării deplasărilor doar pentru situații de urgență! Încurajăm pacienții DentAllFine să limiteze contactul interpersonal, dacă acesta nu este absolut necesar și sugerăm amânarea programărilor de rutină sau control până la normalizarea situației actuale!

Pe lângă aceste măsuri, contăm pe responsabilitatea dumneavoastră și vă rugăm să ne contactați telefonic sau prin email în cel mai scurt timp posibil în cazul în care aveți o programare la #DentAllFine și vă aflați în cel puțin una din situațiile enumerate mai jos!

 • Prezentați simptome de răceală sau gripă (febră, tuse, dureri musculare, infecții respiratorii ș.a.), fără a avea o etiologie care să explice pe deplin tabloul clinic;

 • Ați revenit în ultimele 14 de zile din zone afectate masiv de coronavirus (Italia, Spania, China, Franța, Iran ș.a.), indiferent dacă prezentați simptome sau nu;

 • Ați intrat recent în contact cu persoane aflate în categoria de risc de răspândire a infecției cu coronavirus, prezentați simptome (chiar și ușoare) de răceală și gripă și nu ați respectat procedurile de autoizolare de min. 14 zile.

Împreună vom găsi cele mai bune soluții pentru dumneavoastră!

Siguranța și sănătatea pacienților și a personalului nostru constituie o prioritate pentru noi acum și în orice alte situații! Ne cerem scuze pentru orice neplăceri cauzate de măsurile impuse și vă mulțumim pentru încredere și responsabilitate!

103 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Коментарі


bottom of page