top of page

Servicii

Odontoterapie restaurativă

“Ce e simplu, să rămână simplu!"”

Caria dentară este cea mai cunoscută afecțiune dentară, și atâta timp cât nu e prea avansată, nu alarmează pe nimeni. De fapt, de multe ori e considerată ca ceva banal, aproape nesemnificativ.

 

Însă, tratarea unei carii simple constituie un moment de cotitură în viața unui dinte: dacă e tratată la timp și corect, acel dinte va putea fi păstrat o perioadă lungă de timp fără alte intervenții, însă cea mai mică imperfecțiune va fi de obicei “amendată” și vor apărea complicații.

 

Acesta e motivul pentru care încercăm să oferim cel mai bun tratament în cazul cariilor simple, începând de la diagnosticul precoce și până la respectarea cu rigurozitate a tuturor detaliilor de protocol terapeutic. 

 

Indiferent dacă soluția propusă va fi o obturație simplă, o reconstrucție mai complexă, sau o incrustație din ceramică sau compozit, încercăm să o realizăm în așa fel încât să fie și ultima pentru dintele respectiv.

odontoterapie_edited.jpg
endodontie.jpeg
Endodonție

“Frumusețea vine din interior!”

 

“Scoaterea nervului” provoacă oricui fiori sau măcar un sentiment de disconfort marcat când urmează să treacă prin așa ceva, însăși această formulare (foarte populară, însă nu tocmai corectă) are parcă ceva barbar în ea.

 

Endodonția însă este cu totul altceva, e poate ramura stomatologiei care cere cea mai mare delicatețe și îndemânare. 

 

Endodonția nu “omoară” dinți, dimpotrivă, se ocupă cu tratarea acelor dinți deja grav afectați, dându-le uneori șanse nesperate de a fi recuperați.

 

În primul rând, înainte de orice, medicul endodont va decide dacă este neapărat necesară îndepărtarea pulpei dentare. În general, o pulpă dentară (“nerv”) sănătoasă nu va fi îndepărtată, și avem o cazuistică foarte bogată de dinți cu restaurări complexe care au rămas vitali. Așadar, nu vom scoate nervul unui dinte (de aceea spuneam că nu e tocmai corectă formularea), poate doar resturi de nerv afectate ireversibil, a căror păstrare ar complica și mai mult situația.

 

Când însă un dinte are nevoie de un tratament sau retratament endodontic, venim cu tot arsenalul de cunoștințe, îndemânare și tehnologie de care dispunem, pentru a oferi toate șansele posibile pentru o evoluție favorabilă.

Protetică

 

Protetica dentară înseamnă munca în echipă prin excelență.

De la o restaurare unidentară, cum ar fi o incrustație sau o coroană, până la restaurări complete ale danturii, reușita este dată de colaborarea perfectă medic-asistentă-frontdesk-pacient-tehnician dentar.

Protetica dentară este arhitectură: design, artă și funcționalitate îmbinate la superlativ.

protetica.jpg
implantologie 3.jpg
Implantologie

“Pacienții vor dinți, nu implanturi!”

 

Implantologia este poate ramura cea mai spectaculoasă a stomatologiei la ora actuală, care s-a dezvoltat în cel mai alert ritm în ultimii ani. 

Totuși, avem mereu în vedere că implantul dentar este un instrument, nu un scop în sine. Astfel, înainte de inserția oricărui implant, se va realiza întâi un plan restaurativ complex, pentru a potența la maxim ajutorul oferit de aceste tehnici.

Scopul final însă este acela de a oferi pacienților noștri o dantură stabilă, funcțională, frumoasă și durabilă.

Dacă pentru atingerea acestui obiectiv va fi necesară utilizarea implanturilor, vom utiliza toată pregătirea și dotarea de care dispunem pentru a obține cele mai bune rezultate.

Chirurgie

“Un chirurg bun știe cum să taie, însă unul foarte bun știe și când!”

 

Înainte de orice intervenție chirurgicală se vor pune în primul rând în balanță riscurile asumate, pe de o parte, și beneficiile potențiale, pe de altă parte.  

Atunci când se va decide oportunitatea unei intervenții, aceasta va fi minuțios pregătită, pentru a reduce la minim disconfortul și posibilele complicații intra și post-operatorii.

chirurgie 2.jpg
parodontologie 2.jpg
Parodontologie

“Ce e curat și lui Dumnezeu îi place”

 

Dinții sunt doar o parte dintr-un complex, iar ca acest complex să funcționeze trebuie ca fiecare element să fie sănătos. Așadar, nu se poate vorbi de o dantură sănătoasă fără a avea și o sănătate gingivală impecabilă.

Parodontologia se ocupă cu prevenirea și tratarea afecțiunilor țesuturilor din jurul dintelui (gingie, ligamente, os).

Parodontitele nu mai sunt la ora actuală considerate o fatalitate, mulți dinți putând fi păstrați în stare de funcționalitate multă vreme după diagnosticarea unei boli parodontale.

Punem mare accent pe prevenția afecțiunilor parodontale, și pe menținerea rezultatelor obținute după o terapie parodontală. Pentru aceasta, avem programe de control periodic, în parodontologie fiind extrem de important să se mențină contactul pe termen lung și foarte lung cu medicul specialist.

Ortodonție

“Fiecare să își știe locul”

 

Standardele frumuseții sunt din ce în ce mai înalte, iar exigențele din ce în ce mai mari, astfel încât nu se mai poate concepe un zâmbet frumos fără o aliniere perfectă a dinților.

 

Ortodonția însă nu e doar despre frumusețe, deși estetica ar fi desigur un motiv suficient de bun. Beneficiile unui tratament ortodontic sunt însă mult mai vaste, motiv pentru care de multe ori vom include în planul de tratament și etape ortodontice, chiar dacă dinții sunt aranjați acceptabil din punct de vedere estetic.

 

O dantură corect aliniată va asigura o bună masticație, o protecție a articulației temporo-mandibulare, condiții bune de sănătate parodontală, un risc scăzut de apariție a cariilor interdentare, și, desigur, un aspect sănătos, frumos și multă, multă încredere în sine fiecărui pacient.

ortodontie.jpg
reabilitare orala.jpg

Reabilitări Orale Complexe

“Renașterea păsării Phoenix!”

 

Unii pacienți, din diverse motive, ajung să aibă o situație dentară atât de degradată, încât soluția să nu poată fi decât o reconstrucție completă a danturii, uneori și a maxilarelor sau a țesuturilor moi.

Aceste situații sunt adevărate provocări, și aceștia sunt pacienții care au nevoia cea mai mare de excelență în cel mai pur mod.

La acești pacienți vom lucra în echipă, fiecare membru aducându-și aportul în domeniul care îl pasionează și în care s-a specializat, totul decurgând după un plan de tratament care este de la bun început extrem de minuțios pregătit.

Sunt cazurile care solicită cel mai mult întreaga echipă, dar care ne și aduc cele mai mari satisfacții.

terapie
endodontie
protetica
implantologie
chirurgie
parodontologie
ortodontie
reabilitare
bottom of page